Korsning på Kärralundsgatan stängs

Under Kristi Himmelfärdshelgen den 10-13 maj är korsningen Kärralundsgatan-Ulfsparregatan helt avstängd på grund av VA-arbeten.

Avstängningen av korsningen gör att du som är van att köra mellan Danska Vägen och Munkebäcksgatan får välja andra vägar. Mängden trafik på sträckan är liten, men däremot får trafiken en lång omväg. Orsaken till stängningen är VA-arbeten kopplade till de nya bostäder som byggs längs med Ulfsparregatans östra sida. 

Arbeten har pågått en tid
VA-arbetena på Kärralundsgatan och Ulfsparregatan har pågått sedan en tid tillbaka, vilket har påverkat framkomligheten på olika sätt. 

Kärralundsgatan fick i början av april smalare körfält i båda riktningarna och gång-och cykelbanan stängdes av. Från den 30 april är Ulfsparregatan avstängd mellan Kärralundsgatan och Hogenskildsgatan, som innebär att busslinje 60 får köra en annan väg. 

Ändrad körväg
60-bussen som kör i riktning mot Redbergsplatsen trafikerar inte hållplatserna Lundenskolan, Hogenskildsgatan och Nobelgatan.

Inte heller 60-bussen i motsatt riktning, det vill säga mot Masthugget, trafikerar Lundenskolan. Däremot trafikerar den både Nobelgatan och Hogenskildsgatan innan den svänger av och får ändrad körväg på grund av den aktuella avstängningen. 

Håll utkik på Västtrafiks hemsida eller i Reseplaneraren efter mer information om 60-bussens ändrade körväg. 

Arbetena på Ulfsparregatan väntas vara klara den 11 juni.