Gångbro vid Maritiman rivs

Ture Rinmans gångbro mellan Kvarnberget och Packhusplatsen ska tas ner. Orsaken är förberedande arbeten inför Västlänken.

Rivningen av Ture Rinmans gångbro – det vill säga den blå bron över Västra Sjöfarten i höjd med Maritiman – inleds med en första etapp nätterna den 12-13 maj. Västra Sjöfarten stängs då för genomfartstrafik i bägge riktningarna klockan 22:00-06:00. Gång- och cykeltrafik leds om och för fordonstrafiken är det Götatunneln som gäller. För dig som brukar parkera i området kommer cirka 65 boendeparkeringar att tas i anspråk under denna första etapp. 

Demonteringen av bron pågår sedan dagtid i ytterligare cirka en vecka, något som sker i de två norrgående körfälten på Västra Sjöfarten. Fordonstrafiken leds då förbi arbetsområdet. 

Den konkreta anledningen till att Ture Rinmans gångbro måste rivas är att förstärkningsåtgärder ska utföras i Götatunneln inför bygget av Västlänken. Bron kommer enligt planerna att ersättas med en ny passage senare under året.

Även Maritimans kontorsbyggnad kommer att behöva rivas i maj av samma orsaker. När rivningen av denna byggnad pågår kommer ett tiotal närliggande parkeringsplatser att tas i anspråk. Även denna byggnad kommer att ersättas.