Dansfest och VM-genrep

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Summerburst och fotbollslandskamper på Ullevi är bara några av evenemangs-höjdpunkterna under den kommande tidsperioden. Här är hela den digra Trafiken.nu-listan: 

Fredagen den 1 juni: Elvis Live on Screen / Scandinavium 
Elvis Presley väcks till liv med hjälp av gamla arkivinspelningar, en gospelkör och en symfoniorkester. Fredagen den 1 juni gästar föreställningen The wonder of you Göteborg och Scandinavium med start klockan 20:00.

Fredagen 1 juni: Mando Diao / Liseberg 
Rockgruppen Mando Diao gästar Stora scenen på Liseberg. Konsertstart klockan 20:00.

Fredag-lördag 1-2 juni: Summerburst / Ullevi
Sommarens stora dansfest Summerburst på Ullevi arrangeras den 1-2 juni. Insläpp sker fredag och lördag klockan 15:00 och konserterna avslutas klockan 24:00 båda dagarna.

Från och med fredagen den 1 juni klockan 08:00 stängs Levgrensvägen för all trafik fram till söndagen den 3 juni klockan 10:00. Avstängningen gäller även gång- och cykelbanan längs Levgrensvägen. 

Onsdagen den 30 maj fram till onsdagen den 6 juni är Ullevigaraget stängt. Parkeringsmöjligheter finns vid parkeringsanläggningarna i Gårda.

Söndagen 3 juni: ÖIS-Falkenberg / Gamla Ullevi
Öis möter Falkenberg på Gamla Ullevi med matchstart klockan 17:30.

Tisdagen den 5 juni: Foo Fighters / Ullevi 
Amerikanska rockbandet Foo Fighters spelar på Ullevi tisdagen den 5 juni. Insläpp sker från klockan 17:00 och konsertstart är klockan 19:00. Beräknad sluttid för konserten är klockan 24:00. 

Levgrensvägen är under dagen stängd för all trafik och öppnar igen först på onsdagen den 6 juni klockan 10:00. I samband med att konserten slutar stängs Skånegatan av för trafik mellan Ullevigatan och Engelbrektsgatan.

Under dagen är också Ullevigaraget stängt. Närmaste parkeringsmöjligheter finns istället vid parkeringsanläggningarna i Gårda.

Karta över Ullevi-området i samband med Foo Fighters-konserten:

Onsdagen den 6 juni: Medborgarskapsceremoni och symfonikonsert / Slottsskogen 
På nationaldagen den 6 juni välkomnas nya svenska medborgare i en ceremoni i Slottsskogen som i år anordnas för tolfte året i rad. Ceremonin pågår vid Stora dammen med start från klockan 11:00.

Från klockan 13:15 fram till cirka klockan 17.00 uppträder sedan Göteborgssymfonikerna framför Björngårdsvillan, dit ett stort antal åskådare traditionsenligt väntas komma.

Tänk på att det är mycket begränsat med parkeringsmöjligheter vid Slottsskogen. Bäst är att åka kollektivt, cykla eller gå. Linnéplatsen är närmaste hållplats.

Onsdagen den 6 juni: Garden – a day in the park / Trädgårdsföreningen 
Premiär för en ny musikfestival som anordnas på nationaldagen inne i Trädgårdsföreningen. Amerikanska banden The National och Future Islands är några av artisterna på festivalen, där insläppet öppnar klockan 15:00. 

Onsdagen den 6 juni: Hollywood Vampires / Liseberg
Amerikanska rockbandet Hollywood Vampires bestående av bland annat legendaren Alice Cooper och Johnny Depp rockar loss på Stora Scenen på Liseberg. Konsertstart klockan 21:00. 

Torsdagen den 7 juni: Sverige-Kroatien / Gamla Ullevi 
Svenska damlandslaget i fotboll möter Kroatien i en kvalmatch till VM i Frankrike 2019. Matchstart 18:45. 

Lördagen den 9 juni: Sverige-Peru / Ullevi
Herrlandslaget i fotboll möter Peru i en träningsmatch, som också är genrep inför sommaren VM-äventyr i Ryssland. Storpublik väntas till matchen, så var ute i god tid. Matchstart klockan 19:15.  

Lördagen den 9 juni: Hela dagen lång / Andra Långgatan mm
Gatufestivalen kring Långgatorna med fokus på Andra Långgatan genomförs i år den 9 juni. Baserat på erfarenheterna från tidigare års liknande gatufestivaler väntas framkomligheten i det aktuella området bli begränsad för samtliga trafikslag.