Cyklister – se hit!

Nu kan du som cyklist få snabb information om det är några störningar på din tänkta cykelväg. Läs mer här!

Du som är van att gå in på Trafiken.nu är säkert också väl bekant med vår pålitliga realtidskarta. Här kan du enkelt få vetskap om bland annat aktuella störningar i vägtrafiken och om pågående vägarbeten. Informationen har dock endast gällt ”vanliga” vägar och gator, vilket innebär att det inte funnits någon motsvarande tjänst för gång- och cykelvägar. 

Fram tills nu, vill säga. Nu kan du som cyklar nämligen få motsvarande information om det är några aktuella cykelstörningar som kan komma att påverka din resväg. 

Enkelt att välja
Så här gör du: klicka på ”Visa på kartan” och bocka sedan i vad du vill se i kartan. Vill du nu få information om cykelstörningar väljer du ”Aktuella” och/eller ”Kommande störningar”, ”Vägtrafik” samt ”Gång- och cykelväg” – klart! 

Precis som med övriga vägtrafikmeddelanden kan du nu klicka på önskad symbol och få mer information om den aktuella störningen. 

Fler alternativ
Ett annat sätt att få information om störningar på gång- och cykelbanor är att klicka på symbolen för ”Trafikinformation” i fältet längst upp på Trafiken.nu-sajten. Därefter bockar du på motsvarande sätt i vad du vill få information om, varpå en lista visas med dina valda trafikmeddelanden. 

Ett tredje alternativ är att välja ikonen ”Cykelreseplaneraren” längst upp på sajten och därefter ange start- och slutpunkt för din cykelresa. Om det är några störningar på din tänkta resväg kommer du nu att kunna se detta i kartan – överskådligt och tydligt. 

Finns även i app
För dig som hellre använder dig av appar än webbtjänster så finns nu samma typ av information också i appen Cykelstaden. Där klickar du på den nya knappen Trafikstörningar och får sedan upp all störningsinformation du behöver antingen direkt i kartan eller – om du hellre föredrar det – i en lista uppställd i bokstavsordning.

Du som redan nu har öppnat appen Cykelstaden och förgäves letar efter knappen Trafikstörningar bör notera att denna nya tjänst läggs till i takt med att appen uppdateras, vilket sker kontinuerligt från och med fredagen den 4 maj.