Anslutning till Kärrlyckegatan stängs

Korsningen väg 155/Kärrlyckegatan stängs permanent, vilket gör att trafiken fortsättningsvis får köra via Arendalskorsningen och Arendalsvägen.

Anledningen till att anslutningen från väg 155 till Kärrlyckegatan stängs är för att nya sträckningen av väg 155 mellan Sörredskorsningen och Arendalskorsningen ska kunna byggas. Stängningen sker från mitten av vecka 19 och då släcks även trafiksignalen till Kärrlyckegatan. 

Se karta nedan



Så påverkas trafiken
I och med stängningen av korsningen väg 155/Kärrlyckegatan får de trafikanter som ska till Kärrlyckegatan fortsättningsvis köra via Arendalskorsningen och Arendalsvägen. Åtgärden bedöms öka trafiksäkerheten i området. 

Kommande trafikomläggning
I juni kommer trafiken på väg 155 läggas om i en ny parallell sträckning söder om befintlig väg 155. Under själva omläggningen blir påverkan minimal för gång- och cykeltrafikanter, då de kan ta sig fram via Arendalskorsningen och Arendalsvägen. När det gäller fordonstrafiken är det i nuläget oklart i vilken utsträckning den påverkas av trafikomläggningen.

Gång- och cykelvägen färdig
Den 20 april lades gång-och cykelvägen, på södra sidan i riktning mot Torslanda, tillbaka i ursprunglig sträckning. Detta gör att gång- och cykeltrafikanter i dag har en kortare resväg.