Vägarbeten som påverkar semestertrafiken

Ska du ut i semestertrafiken i Göteborgsområdet? Här är listan över vägarbeten som kan komma att påverka dig.

I Göteborg pågår det ständigt vägarbeten som mer eller mindre påverkar trafiken. Under sommaren fortsätter en del av dessa arbeten och ytterligare kommer till. Vi har samlat de största vägarbetena som kan komma att påverka dig som ska ut och köra i semestertrafiken i Göteborgsområdet. Tänk på att restiden kan bli längre, så var ute i god tid!

För att hålla dig uppdaterad om trafikläget kan du kolla i appen Trafiken.nu eller läsa separata artiklar om olika vägarbeten på trafikgoteborg.se

E45 Götatunneln: Förstärkningsarbetet av Götatunneln innebär att tunneln enkelriktas i västlig riktning från måndagen den 25 juni och fram till mitten av december. Du som är van att köra i Götatunneln från Järntorget mot centralen får alltså välja annan väg. Även trafik vid Fiskhamnsmotet påverkas då påfarten till Oscarsleden österut stängs och trafik från Stena Lines danmarksterminal hänvisas västerut på Oscarsleden.

E6 Tingstadsmotet: Formportalen över E6 rivs helgerna 30 juni-2 juli samt 6-8 juli. Trafiken leds om i båda riktningar via Brunnsbomotet. Det innebär att trafiken som kör från Tingstadstunneln och norrut på E6 hänvisas till Lundbyleden, för att därefter vända i Brunnsbomotet. Arbetet utförs helgnätter klockan 23:00-07:00.

E20 Olskroken: Reparation under viadukt i norrgående riktning. Minskad framkomlighet. Nattarbeten klockan 21.30-05.30. 

E45 Gullbergstunneln: Mellan Lilla Bommen och Falutorget byggs den nya Gullbergstunneln och här leds trafiken på E45 om via en ny tillfällig väg med smala körfält och sänkt hastighet. Den nya tunneln väntas bli klar till 2021.

E45 Gullbergsmotet: Bron i Gullbergsmotet ska breddas för att förbättra trafikflödet. I mitten av juni stängs eller flyttas vissa ramper vid Gullbergsmotet och då leds trafiken om. Följ orange vägvisning.

Väg 155/Sörredsmotet: Bygge av planskild korsning vid Sörredsmotet. Inkluderar även två nya cirkulationsplatser och nya busshållplatser. Beräknas vara klart under 2019. 

Svingeln: Byggnationen av den nya knutpunkten för bussar och spårvagnar byggs i olika etapper och ska vara helt färdig våren 2019. I projektet ingår även byggnation av en cirkulationsplats i korsningen Redbergsvägen/Bauersgatan där framkomligheten periodvis är begränsad. Följ skyltning på plats.

Vasabron: Totalavstängning av bron på grund av renoveringsarbeten. Tiden för öppnandet är framskjuten. 

Södra Hamngatan: Gatan stängs av för bil- och kollektivtrafik mellan Residensbron och Kämpebron. Omledning sker via Norra Hamngatan. Spårvagnstrafiken kör via Domkyrkan. Avstängningen gäller från den 18 juni till den 30 september. 

Munkebäcksgatan: Arbetet med att bredda cykelbanan på Munkebäcksgatan är en del av satsningen på pendelcykelstråk i Göteborg. Arbetet sker etappvis med olika påverkan på trafiken. Följ skyltning på plats.

E6 Kungälvsmotet: Ombyggnation av den västra sidan av Kungälvsmotet utförs i sommar, vilket minskar antalet körfält och påverkar framkomligheten. Arbeten på Nordreälvbron ska utföras senare i höst.

160 Säckebäck-Varekil: Här byggs en ny väg parallellt med den befintliga. Trafiken leds om via provisoriska förbifarter som tidvis regleras med trafiksignal. Den gamla vägen ska senare bli lokalväg samt gång- och cykelväg. Sprängning sker vardagar klockan 09:45-15:00 med korta stopp för trafiken. Minskad trafikpåverkan under juli månad.

44 Uddevallatunnlarna: Underhållsarbeten utförs av Uddevallatunnlarna under perioden 31 juli-30 november. Under tiden som arbeten pågår i ena röret dubbelriktas trafiken i det andra röret.


Beläggningsarbeten april-
september

E6 Stora Höga-Lyckorna. Nattarbete omledning sker. Arbetet väntas utföras mellan 25/6-1/7.

E6 Stora Höga-Rollsbo: Nattarbeten utförs klockan 20:30/21:00/22:00-05:30. Trafiken leds om på grund av stängda trafikplatser.

E6: Trafikplats Jörlanda 

E20: Olskroken. Reparation under viadukt i norrgående riktning 

E20: Jonsered, efter Jerikotunneln. Nattarbeten utförs klockan 20:30-06:00. Trafiken leds förbi.

E20: Partillemotet, cirkulationsplats med anslutningar. Nattarbeten utförs klockan 22:00/23:00-05:30. Trafiken leds om via Skulltorpsmotet och Fräntorpsmotet.

E20: Trafikplats Floda. Nattarbeten, utförs klockan 20:00/22:00-06.00. Trafiken leds om via Nääsmotet och Gamla vägen.

E20: Tollered, ett körfält i norrgående riktning. Nattarbeten, utförs klockan 20:00-06:00.

E45: Lärje-Agnesberg. Nattarbeten, utförs klockan 20:30-06:00. Trafiken leds förbi arbetet.

E45: Älvängen norrgående riktning. Nattarbeten, utförs klockan 20:00-06:00. Trafiken leds förbi arbetet.

Väg 158: Lindåsmotet-Brottkärrsmotet. Nattarbeten, utförs klockan 21:30-05:30. Trafiken regleras med vakt och lots.

Väg 587: Jordfallsbron med anslutningar samt delar av gång- och cykelbana. Nattarbeten, utförs klockan 21:00-05:30.

E20: Partillemotet cirkulationsplats med anslutningar. Beläggningsarbete. 

E6: Backadalsmotet. Nattarbeten, utförs klockan 22:00-05:30. Trafiken leds om via Bäckebolsmotet.

Listan kan komma att uppdateras