Sprängning stänger Onsalavägen

Onsalavägen stängs av helt vid två tillfällen varje vardag på grund av sprängningsarbeten strax intill vägen.

Sedan mitten av maj har arbetet pågått med att göra Onsalavägen mellan Forsbäck och E6 säkrare och mer framkomlig. I nuläget går trafiken i två smala körfält vid sidan om vägarbetet, vilket gör att köer bildas under rusningstid. 

Stängs av varje vardag
Mellan den 2 juli och 20 juli ska sprängningsarbeten utföras strax intill Onsalavägen som innebär att vägen stängs av helt vid två tillfällen varje vardag, klockan 10:00 och 14:00. Varje avstängning kommer att pågå under cirka tio minuter. 

Onsalavägen mellan Forsbäck och E6 byggs om för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten för anslutande trafik till väg 940. Några av åtgärderna på sträckan är att två olycksdrabbade korsningar får trafikljus, att gång- och cykelbanan får ett vägräcke för att avskilja gående och cyklister och att två signalreglerade övergångsställen byggs för att skapa en säkrare miljö för oskyddade trafikanter. 

Klart hösten 2018
Arbetet på Onsalavägen mellan Forsbäck och E6 beräknas vara klart till hösten 2018. Tänk på att sänka hastigheten och visa hänsyn till de som arbetar längs vägen. Kör försiktigt!