Ny tillfällig färja Rosenlund-Lindholmen

Måndag den 18 juni sätts en ny, tillfällig färjelinje in mellan Rosenlund och Lindholmen. Det bästa av allt: färjan är gratis för alla.

Som vi tidigare informerat om här på Trafiken.nu ställs all spårvagnstrafik via Stenpiren in mellan den 18 juni och den 30 september. Orsaken är att förberedande arbeten inför Västlänken behöver göras på Södra Hamngatan mellan Skeppsbron och Lilla Torget under denna tidsperiod. 

För att underlätta för resenärer som är vana att ta spårvagnen till Stenpiren för vidare färd över Göta älv med Älvsnabben startar nu Västtrafik en ny, tillfällig och helt avgiftsfri färja mellan Rosenlund och Lindholmen. 

Tack vare den nya färjelinjen kommer resenärer att på ett smidigt sätt kunna byta mellan färjan vid Rosenlund och bussar eller spårvagnar vid Järnvågen och Järntorget.

Färjelinjen får namnet Älvsnabbaren 286X och kommer att trafikera sträckan mellan den 18 juni och fram till tidtabellsskiftet den 9 december.

Notera att färjan mellan Stenpiren och Lindholmen kommer att köra även under tiden som spårvagnstrafiken till Stenpiren är indragen, dock med lägre frekvens. Vidare gäller också att bussarna kommer att trafikera Stenpiren under denna tid.