Midsommarfirande och VM-matcher

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Midsommarfirande på flera platser i Göteborg och VM-matcher på storbildsskärm på Ullevi är några av evenemangen som kan påverka trafiken den kommande perioden. Här är hela listan: 

Fredagen den 22 juni: Midsommarfirande / Göteborg
Under midsommar är det många som ger sig ut på vägarna för att besöka nära och kära. För dem som är kvar i Göteborg anordnas midsommarfirande på flera platser i stan, där mycket folk kan vara i rörelse. Var därför vaksam och ta det lugnt. 

I Slottsskogen framför Björngårdsvillan börjar festligheterna klockan 16:00 med sång, dans och lek kring midsommarstången. I Trädgårdsföreningen kan man fira en traditionell midsommar i parken, som är öppen mellan klockan 11:00 och 16:00. Även Liseberg anordnar midsommarfirande. Parken är öppen mellan klockan 11:00 och 23:00.

Midsommarfirande sker på fler platser runtom Göteborg, men där tror vi inte att  framkomligheten riskerar att begränsas.

23 och 27 juni / Ullevi 
Sveriges VM-matcher i gruppspelet visas på Ullevi. Arenan öppnar två timmar före matchstart och stänger en timme efter matchens slut. Fri entré. 

Följande tider gäller: 
- Sverige-Tyskland: avspark lördagen den 23 juni klockan 20:00 
- Sverige-Mexiko: avspark onsdagen den 27 juni klockan 16:00

Tisdagen den 26 juni: Öis / Gamla Ullevi
Öis möter Jönköpings Södra IF på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00.

Onsdagen den 27 juni: The Offspring / Liseberg
Amerikanska punkbandet The Offspring uppträdde på Liseberg redan 1999 och nu är de tillbaka. Klockan 21:00 står de redo på Stora Scenen. Tänk därför på att det kan vara mycket folk i rörelse kring Liseberg/Korsvägen/Svenska Mässan.

29 juni-1 juli: Världsungdomsspelen / Ullevi
Helgen 29 juni-1 juli anordnas Världsungdomsspelen i friidrott på Ullevi. Både etablerade världsstjärnor och entusiastiska nybörjare deltar. På lördagen spelar Gais mot Norrby IF på Gamla Ullevi och då kan det vara extra mycket folk kring Ullevi och Gamla Ullevi. Ställ gärna bilen och åk kollektivt, cykla eller gå. Om du måste ta bilen så finns parkeringsmöjligheter vid parkeringsanläggningarna i Gårda.

Lördagen den 30 juni: Gais / Gamla Ullevi
Gais möter Norrby IF på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 16:00.

29-30 juni: Göteborg Blues Festival / Villa Belparc, Slottsskogen
Under två dagar arrangeras bluesfestivalen vid Villa Belparc i Slottsskogen. På fredagen startar spelningarna klockan 17:30 och på lördagen klockan 16:30.