Göteborg välkomnar världens bästa seglare

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Kappsegling i världsklass och landskamp mellan Sverige och Peru är två av alla evenemang som kan påverka trafiken den kommande perioden. Här är hela listan: 

Lördagen den 9 juni: Sverige-Peru / Ullevi
Herrlandslaget i fotboll möter Peru i en träningsmatch som också är genrep inför sommaren VM-äventyr i Ryssland. Levgrensvägen är avstängd mellan klockan 12:00 och 23:00. Perusupportrar samlas på Götaplatsen vid klockan 11:00 och väntas marschera mot Ullevi klockan 13:30. Sverigesupportrar träffas på Trädgår’n och går därifrån klockan 18:00 mot Ullevi. 

Tänk därför på att det kommer att vara mycket folk i rörelse vid flera centrala platser och kring Ullevi. Publiken beräknas bli 35 000 personer, så var ute i god tid. Matchen startar klockan 19:15.  

Lördagen den 9 juni: Hela dagen lång / Andra Långgatan mm
Gatufestivalen kring Långgatorna med fokus på Andra Långgatan genomförs i år den 9 juni. Baserat på erfarenheterna från tidigare års liknande gatufestivaler väntas framkomligheten i det aktuella området bli begränsad för samtliga trafikslag. 

I år kan framkomligheten påverkas ytterligare av att det samtidigt anordnas en italiensk matmarknad på Järntorget. 

Lördagen den 9 juni: Queens of the Stone Age / Liseberg
Det amerikanska rockbandet Queens of the Stone Age kommer till Göteborg och Liseberg. Cirka 15 000 personer beräknas komma, vilket innebär att mycket folk kommer att röra sig kring Korsvägen/Svenska Mässan/Liseberg. Bandet äntrar Stora Scenen klockan 21:00.

Lör-sön den 9-10 juni: OCR Golden Trophy / Slottsskogen
OCR Golden Trophy är en av Sveriges största terränghinderbanetävling. Tävlingen är fem kilometer lång, består av 100 hinder och är uppdelad i tre deltävlingar. Det är den andra deltävlingen som anordnas i Göteborg och Slottsskogen den 9 juni. 

Start och mål är i direkt anslutning till Slottsskogsvallen, men bansträckningen går utanför Slottsskogsvallen med övergång över Margretebergsgatan. Deltagarna måste springa på befintliga övergångsställen och följa de vanliga trafikreglerna. Första start går klockan 10:00 och sista start klockan 15:00. Under loppet väntas 1 000-2 000 personer stå och heja på längs sträckan. 

Dessutom anordnar OCR en barntävling den 10 juni som heter OCR Kids Challenge där start och mål är i anslutning till norra porten på Slottsskogsvallen. Starter genomförs mellan klockan 10:00 och cirka 13:00. 

Den 14-21 juni: Volvo Ocean Race / Frihamnspiren
Näst sista etappen av Volvo Ocean Race avgörs i Göteborg och Frihamnspiren, som fylls med publik, restauranger, barer och scener med mera. 

Evenemanget pågår mellan den 14 juni och 21 juni och under den här perioden kommer det att sättas in en färja mellan Stenpiren och Frihamnspiren. Färjan är gratis och följer Volvo Ocean Race öppettider, plus en kvarts förlängning på kvällen efter stängning. Tänk på att spårvagnstrafiken inte kan passera Stenpiren från och med den 18 juni på grund av arbeten på Södra Hamngatan. Bussarna kan dock gå som vanligt. 

Dessutom ska två eldrivna ledbussar köra mellan Nordstan och evenemangsområdet i Frihamnen. Det är samma bussar som från och med den 25 juni ska köra utmed linje 16 i Göteborg. 

Kollektivtrafiken till och från Hisingen kan komma att förstärkas under evenemanget. Gå in på Västtrafik för mer information. 

Tisdagen den 12 juni: Gais / Gamla Ullevi
Nu är det dags för vårderbyt mellan Gais och Öis på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00. 

Fredagen den 15 juni: Pussy Riot / Stora Scenen på Liseberg
Pussy Riot, en feministisk rysk punkgrupp, kommer till Göteborg och Liseberg. Cirka 15 000 personer väntas komma för att se dem uppträda. Klockan 21:00 kliver de upp på Stora Scenen. Tänk därför på att det kan vara mycket folk i rörelse kring Korsvägen/Liseberg/Svenska Mässan. 

Lördagen den 16 juni: Öis / Gamla Ullevi
Öis möter Norrby IF på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 18:00.