Götatunnelns enkelriktning inledd

Måndagen den 25 juni inleddes Götatunnelns enkelriktning från Centralen mot Järntorget, något som initialt skapade köer på Oscarsleden.

Sedan den 25 juni går det som bekant inte att köra genom Götatunneln från Järntorget mot Centralen. Orsaken är att förstärkningsarbeten ska göras inför byggnationen av Västlänken och att projektet med Hisingsbron ska arbeta vid tunnelns östra mynning. Dessutom passar Trafikverket på att utföra underhåll av informationssystemet inne i tunneln. 

Första dagen av enkelriktningen präglades av köer på Oscarsleden i östergående riktning och på Stora Badhusgatan, men dessa avtog redan till tisdagen. Under de resterande dagarna kunde man se en förhöjd restid på lederna, vilket kan förklaras med den rekommendation som Trafik Göteborg gått ut med om att man gärna bör köra runt centrum istället för genom centrum. I övrigt har mängden trafik följt ett normalt mönster.  

Allt om Götatunnelns enkelriktning hittar du hos Trafik Göteborg, där det bland annat finns dagligen uppdaterade restidsanalyser, tips på hur du kan köra till utvalda platser och tips på hur du blir en planerande trafikant.