Begränsad framkomlighet i Allén

Spårarbeten den 8-11 juni vid korsningen Södra Allégatan-Sprängkullsgatan påverkar trafiken. Räkna med längre restid.

Såväl fordons-/kollektivtrafiken som gående kommer att påverkas av det spårarbete som ska utföras vid den plats där Södra Allégatan korsar Sprängkullsgatan. Arbetet inleds fredagen den 8 juni klockan 20:00 och pågår fram till måndagsnatten den 11 juni klockan 03:30. Under denna tid gäller följande: 

- Det kommer inte att vara möjligt att ta sig varken från Nya Allén eller Rosenlundsbron till Sprängkullsgatan eller Parkgatan. 

- Det kommer inte att vara möjligt att ta sig varken från Södra Allégatan eller Sprängkullsgatan till Rosenlundsbron eller Norra Allégatan. 

Avskuren förbindelse
Förbindelsen mellan Sprängkullsgatan och Norra Allégatan/Nya Allén är således avskuren för all fordonstrafik inklusive cykeltrafik samt för gående.

Fordonstrafiken som i vanliga fall passerar det avstängda området hänvisas att antingen köra via Viktoriagatan eller Järntorget. Gående och cyklister som leder sin cykel kommer att kunna passera området via hållplatsen Hagakyrkan. 

Viss trafik möjlig
För bilister kommer det fortfarande att vara möjligt att köra från Södra Allégatan rakt fram till Parkgatan och från Södra Allégatan upp till Sprängkullsgatan. 

För cyklister kommer det att vara möjligt att cykla på cykelbanan mellan Norra Allégatan och Nya Allén. 

Kollektivtrafiken leds om
Även buss- och spårvagnstrafiken påverkas av det aktuella arbetet och leds om. För spårvagnstrafiken gäller att sträckan Hagakyrkan-Domkyrkan inte trafikeras och att linjerna 3, 6 och 11 istället kör via Stenpiren. Busstrafiken leds istället om via Vasagatan mot Linnéplatsen.