Så påverkas trafiken av Way Out West

Den 9-11 augusti är det åter dags för musikfestivalen Way Out West i Slottsskogen. Som trafikant innebär det begränsad framkomlighet både kring och i parken.

Under tre dagar fylls Slottsskogen med tiotusentals besökare som är där för att se världsstjärnor uppträda. Way Out West är öppen torsdag den 9 augusti klockan 14:00-00:00, samt fredag den 10 augusti och lördag den 11 augusti klockan 12:00-01:00.  

Mellan den 5 och 14 augusti stängs östra delen av parken för att bli festivalområde och gående och cyklister får ta en annan väg. Att området är avspärrat flera dagar innan och efter Way Out West beror på att festivalområdet ska byggas upp och återställas. Tänk på att det är mycket folk i rörelse i och kring parken, så var extra vaksam i trafiken. 

Armband hämtas vid Linnéplatsen
Festivalarmbanden hämtas på Linnéplatsen från onsdag den 8 augusti mellan klockan 12.00 och 22.00, samt torsdag till lördag den 9-11 augusti mellan klockan 11.00 och 22.00. Du som kör bil kring Linnéplatsen uppmanas att ta det försiktigt.

Låt bilen stå
Det smidigaste sättet att ta sig till Slottsskogen är med kollektivtrafik. Om du kommer från centrum ligger hållplatserna Botaniska Trädgården eller Linnéplatsen bäst till. Kommer du västerifrån ligger hållplatsen Majvallen närmast. Gå in på Västtrafik för mer information.

Undvik att ta bilen till Way Out West! Under konsertdagarna är parkeringsplatserna i anslutning till festivalområdet endast till för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Om du väljer att ta bilen parkerar du smidigast i parkeringsanläggningarna runt Järntorget och Första Långgatan.

Klicka på bilden nedan för en karta över festivalområdet: