Musik, fotboll och handboll

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Ed Sheeran på Ullevi, VM-match på Liseberg och finaler i Partille Cup är några av de evenemang som kan komma att påverka trafiken den kommande perioden. Här är hela listan i datumordning: 

1-8 juli: Partille Cup / Göteborg 
Partille Cup går in i slutskedet och på lördag den 7 juli spelas finalerna på Heden. Extraläktare har byggts upp på Heden och cirka 7 000 åskådare väntas titta på finalerna. 

Som alltid är det många ungdomar ute på stan i samband med turneringen, inte minst på finaldagen. Det betyder att du som trafikant måste se upp i trafiken, på lördagen särskilt i området runt Heden.

Du som cyklar över Heden i samband med evenemanget uppmanas att ta det försiktigt och helst leda cykeln eftersom extra många rör sig i detta område. Välj gärna alternativa cykelvägar.

Du som behöver ta bilen till finalerna väljer med fördel någon av parkeringsanläggningarna i Gårda. 

Parallellt med Partille Cup pågår också European Open, där 16 handbollslag i form av yngre landslag deltar. Dessa matcher spelas i Valhalla Idrottshallar, varpå finalerna spelas lördagen den 7 juli i Scandinavium dit cirka 4 000 besökare väntas.

4-8 juli: Marstrand / Match Cup Sweden 
Den årliga seglingstävlingen Match Cup Sweden i farvattnen vid Marstrand inleds torsdagen den 4 juli och avslutas söndagen den 8 juli. Tusentals åskådare brukar ta sig ut till ön, och många färdas med bil på väg 168. Du som kör på denna väg uppmanas därför att ta det försiktigt i trafiken.

Med tanke på att det är trångt på vägarna och dessutom begränsat med parkeringsplatser på Koön vid Marstrand är det en klok idé att resa kollektivt ut till seglingstävlingarna. Västtrafik förstärker trafiken ut till Marstrand under veckan, och på Västtrafiks hemsida hittar du som vanligt all information du behöver.

Lördag den 7 juli: BK Häcken / Bravida Arena
Allsvenskan har kickat igång igen och för BK Häckens del möter man GIF Sundsvall på Bravida Arena lördagen den 7 juli. Avspark klockan 18:00.

Lördag den 7 juli: fotbolls-VM / Liseberg 
Fotbollsfebern ökar i landet och på lördag den 7 juli spelar Sverige kvartsfinal mot England. På grund av förberedelser inför Ed Sheerans konserter blir det – i likhet med tidigare svenska VM-matcher – ingen storbildsvisning där. Istället visas matchen på storbildsskärmar på Liseberg, där tre skärmar ställs upp vid Stora Scenen. Matchen startar klockan 16:00 och Liseberg uppmuntrar alla fotbollsfans att vara ute i god tid. 

Du som befinner dig i trafiken i området kring Liseberg och Korsvägen bör vara uppmärksam på att mycket folk kommer att röra sig i området och att framkomligheten blir begränsad. Välj gärna att åka kollektivt, gå eller cykla.

Söndag den 8 juli: IFK Göteborg / Gamla Ullevi
IFK Göteborg tar emot Kalmar FF på Gamla Ullevi i sin första match efter sommaruppehållet. Matchen startar klockan 15:00.

Tisdag-onsdag 10-11 juli: Ed Sheeran / Ullevi 
Engelske singer/songwritern Ed Sheeran uppträder på Ullevi två kvällar i rad. Cirka 63 000 åskådare väntas till respektive kväll, vilket innebär att mycket folk kommer att röra sig i området och att framkomligheten i trafiken kring Ullevi blir begränsad. 

Publikinsläpp till arenan är klockan 16:00, konsertstart med inledande förband är klockan 18:30 varpå konsertkvällen beräknas avslutas cirka klockan 22:30. 

Levgrensvägen är avstängd för fordonstrafik från klockan 08:00 den 10 juli till klockan 13:00 den 12 juli. I samband med konsertslut stängs trafiken av runt Skånegatan mellan Engelbrektsgatan och Ullevigatan. Under konsertdagarna gäller sänkt hastighet på Skånegatan. 

Vidare gäller att Ullevigaraget är stängt från klockan 06:00 den 8 juli till klockan 06:00 den 12 juli. För dig som behöver parkera i området under denna tid hänvisas till parkeringsanläggningarna i Gårda. För konsertbesökare med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns parkering på Katrinelundsgymnasiet, dit infart sker från Skånegatan till Levgrensvägen.

Dessutom kommer vissa tåg- och färjelinjer från Göteborg att köra med extrainsatta avgångar den 10-11 juli. Gå in på Västtrafik för mer information. 

Karta över området i samband med konserterna: 

Lördag den 14 juli: IFK Göteborg / Gamla Ullevi
Allsvenskan rullar på för IFK Göteborg som möter Örebro SK på Gamla Ullevi. Avspark klockan 15:00.