Guns N' Roses och Diggiloo

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Guns N' Roses på Ullevi och Diggiloo i Slottsskogen är två av evenemangen som kan komma att påverka trafiken den kommande perioden. Här är hela listan i datumordning: 

20-21 juli: Gothia Cup-finaler / Gamla Ullevi
Ungdomar från hela världen har kämpat på i fotbollsturneringen Gothia Cup. Nu är det äntligen dags för finalerna på Gamla Ullevi. Den 20 juli pågår finalmatcherna mellan klockan 13:00 och 21:30 och den 21 juli sker matcherna mellan klockan 08:30 och 18:30. 

Under de båda finaldagarna väntas över 30 000 åskådare till arenan och därför kommer det röra sig mycket folk i området kring Gamla Ullevi. Om du har möjlighet så åk gärna kollektivt, cykla eller gå. Om du måste ta bilen hänvisas du till parkeringsanläggningarna i Gårda. 

Lördagen den 21 juli: Guns N' Roses / Ullevi
Amerikanska hårdrocksbandet Guns N' Roses uppträder på Ullevi lördagen den 21 juli. Cirka 55 000 åskådare väntas till konserten, vilket innebär att mycket folk kommer röra sig i området och att framkomligheten i trafiken kring Ullevi blir begränsad. 

Publikinsläpp till arenan är klockan 17:00 och konsertstart med inledande förband är klockan 18:15. 

Levgrensvägen är avstängd för fordonstrafik från klockan 07:00 den 21 juli till klockan 16:00 den 22 juli. På Skånegatan sänks hastigheten och vid konsertens slut, cirka 23:45-00:00, stängs trafiken av runt Skånegatan. 

Dessutom kommer Ullevigaraget att vara avstängt från klockan 01:00 den 19 juli till klockan 06:00 den 22 juli. För dig som behöver parkera i området under denna tid hänvisas till parkeringsanläggningarna i Gårda.

Onsdag den 25 juli: Lena Philipsson /Liseberg
Svenska artisten Lena Philipsson kommer till Liseberg. Onsdagen den 25 juli klockan 20:00 intar hon Stora Scenen. 

Torsdag den 26 juli: Diggiloo / Slottsskogen 
Sveriges största sommarturné Diggiloo kommer till Göteborg och Slottsskogen. Showen äger rum på stora mattan nedanför Björngårdsvillan och beräknas starta klockan 19:00 med publikinsläpp från klockan 17:00. Tänk på att det är mycket folk i rörelse kring Slottsskogen, så var extra vaksam i trafiken.

Det smidigaste sättet att ta sig till Slottsskogen är med kollektivtrafik. Gå in på Västtrafik för mer information om kollektivtrafiken. Du som väljer att ta bilen parkerar smidigast i parkeringsanläggningarna runt Järntorget och Första Långgatan.

Lördag den 28 juli: IFK Göteborg / Gamla Ullevi
IFK Göteborg möter Brommapojkarna på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 16:00. 

Söndag den 29 juli: BK Häcken / Bravida Arena
BK Häcken möter Örebro SK på Bravida Arena. Matchen startar klockan 17:30.