Ny väg vid Kvarnberget

I början av februari startar byggnationen av ny väg för bil-, gång- och cykeltrafiken längs med Kvarnberget. Ett arbete som ska vara klart tills att Götatunneln stängs i sommar.

I februari börjar arbetet med att bygga ny väg för bil-, gång- och cykeltrafiken längs med Kvarnberget, för att den ska hinna bli klar före enkelriktningen av Götatunneln i sommar. Det är i juni som tunneln kommer att enkelriktas för trafik i riktning från Järntorget mot Lilla Bommen. Anledningen är att Götatunnelns tak ska förstärkas för att den nya järnvägstunneln Västlänken ska kunna gå ovanpå. Trafiken från Järntorget och österut kommer då att gå på nya lokala gator.

Bygget görs i etapper
För att störa den dagliga trafiken så lite som möjligt görs arbetet i etapper. Etapp ett startar i början av februari från Norra Sjöfarten fram till utfarten från Christina Nilssons gata till Västra Sjöfarten.

Den nya vägsträckan väntas kunna trafikeras i april. Därefter fortsätter byggnation av etapp två fram till Stora Hamnkanalen som ska vara färdig innan arbetet startar i Götatunneln. Förstärkningen av Götatunneln väntas klar till november/december 2018.

Hela trafikomläggningen beräknas stå kvar fram till sommaren 2021.