Löparfest och musikgala

Årets första löparfest i Göteborg, Winterrun, är en av alla evenemang som kan vara potentiellt trafikpåverkande den kommande veckan.

Förutom löpartävlingen Winterrun på Liseberg fortsätter Frölunda HC att kämpa vidare i SHL. Här är hela listan över kommande potentiellt trafikpåverkande evenemang i Göteborgsområdet:

18 januari: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC möter Färjestads BK. Matchen börjar klockan 19:00.

20 januari: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC möter Luleå HF. Matchen börjar klockan 18:00. Tänk på att det pågår flera evenemang runt Korsvägen, Liseberg och Scandinavium, så du kan med fördel åka kollektivt, gå eller cykla. Om du måste ta bilen så hänvisas du till parkeringsanläggningarna i Gårda.

20 januari: P3 Guld-galan / Partille Arena
Sveriges största musikgala, P3 Guld-galan, arrangeras åter i Partille Arena. Precis som förra året anordnas en förfest från klockan 18.00, medan den livesända galan börjar klockan 21.00. Med anledning av festligheterna kan det förekomma mer trafik på E20 och i området kring arenan, så var extra vaksam och ta det lugnt. Det kan även vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i området, så för dig med P3 Guldbiljett finns gratis turochretur-bussar från Nils Ericson-terminalen från klockan 17.30. Även kollektivtrafiken erbjuder goda förbindelser. Läs mer på Västtrafiks hemsida.

20 januari: Winterrun / Liseberg
Årets första löpartävling Winterrun bjuder på två distanser, 5 eller 10 kilometer, med start och målgång inne vid stora scenen på Liseberg. 2 000 personer deltar och starttid är antingen klockan 17.00 eller 18.00, beroende på distans. Delar av tävlingen går på gator runt Liseberg, vilket påverkar framkomligheten i området. Under loppet kommer Sofierogatan och Nellickevägen att vara avstängda för motortrafik och cykel - och gångtrafiken hänvisas till andra sidan Mölndalsvägen en sträcka. Om du ställer dig på Lisebergs stora parkering så kan det vara svårt att ta sig ut före klockan 19.00 på grund av tävlingen.

Var uppmärksam
när du passerar området runt Korsvägen och Liseberg då mycket folk rör sig i området. Besök Västtrafiks hemsida för mer information om hur du tar dig till Liseberg med kollektivtrafiken.