Ledningsarbeten vid Kanaltorget

Ledningsomläggningar ska utföras på Kanaltorget. Ett arbete som startar 8 januari och påverkar trafiken i området Sankt Eriksgatan och Östra Hamngatan fram till slutet av februari.

Måndagen den 8 januari startar arbetet för ledningsomläggningar vid Kanaltorget för att därefter ta vid på Västra Sjöfarten, Östra Hamngatan och Kanaltorgsgatan. Se karta nedan. Ledningarna läggs om då de i sitt nuvarande läge hamnar i konflikt med Västlänkens tunnel. Arbetet sker i etapper fram till slutet av februari och sker mellan klockan 07.00 och 16.00.

Klicka på bilden nedan för en större kartbild.

Så påverkas trafiken
Under arbetsperioden kommer framkomligheten för gående, cyklister och biltrafiken att påverkas. På Västra Sjöfarten är ett körfält öppet för biltrafik, som mellan den 11 och 16 januari regleras med signaler eller flaggvakt. Delar av Sankt Eriksgatan påverkas och är då avstängd för trafik under tiden som arbete utförs.  
Biltrafiken, gående och cyklister hänvisas via Torggatan och Klädpressaregatan när arbeten sker på Östra Hamngatan och Kanaltorgsgatan. Arbetena på Östra Hamngatan beräknas utföras 16-31 januari. Kollektivtrafiken påverkas inte utan går som vanligt.

I övrigt leds gående och cyklister förbi arbetsområdena. Biltrafiken från Brunnsparken hänvisas till Spannmålsgatan eller så får man vända på Östra Hamngatan. 

Nattarbete
Den 22 till 23 januari utförs nattarbete mellan klockan 22.00 och 05.00 på den östra sidan av Östra Hamngatan. Ett arbete som tillfälligt påverkar busstrafiken som leds om via Brunnsparken.