Inga kontanter på Västtågen

Från och med den 7 januari slutar Västtrafik med kontanter ombord på Västtågen. Samtidigt ändras biljettpriserna.

Det är sedan tidigare kontantstopp på bussar och spårvagnar. Från och med den 7 januari gäller det även tågen. Västtrafik menar att stoppet gör att personalen får en tryggare arbetsmiljö och kan ägna sig mer åt kundservice. I fortsättningen köper du biljett antingen via appen Västtrafik To Go eller via kortbetalning ombord på tågen.

Inget extra för cykel
Samma dag som kontantstoppet införs blir det även nya biljettpriser för kollektivtrafiken. Det är Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd som har beslutat om detta och det innebär en prishöjning med i genomsnitt 2,5 procent. Enkelbiljetterna höjs med cirka 3 procent och periodkorten med ungefär 2 procent. Att ta med cykel ombord kommer inte kosta extra.

Vill utveckla kollektivtrafiken
Anledningen till prishöjningen är enligt Västtrafik att kostnaden för att bedriva kollektivtrafik ökar på grund av nya fordon och personal. Dessutom vill Västtrafik utveckla kollektivtrafiken och förbättra servicen. Under 2018 kommer man att satsa på tätare turer, nya linjer och upprustning av hållplatser. Gå in på Västtrafiks hemsida för mer information.