Rosenlundsgatan stängd för genomfartstrafik

Rosenlundsgatan är periodvis stängd för genomfartstrafik från och med början av februari när ledningsarbeten utförs inför Västlänken.

I februari startar nya arbeten vid rondellen norr om Rosenlundsbron och vidare västerut på Rosenlundsgatan. Ett ledningsarbete som görs i etapper och som pågår mellan 5 februari och 30 april.

Avstängt i februari
Under februari månad (etapp 1) kommer Rosenlundsgatan att stängas för genomfartstrafik. Avstängningen gäller från korsningen Rosenlundsbron/Rosenlundsgatan och Rosenlundsplatsen. Gående och cyklister tar sig förbi arbetsområdet men med bil når du verksamheterna på Rosenlundsgatan endast västerifrån via Pusterviksbron eller Esperantoplatsen.

Rosenlundsgatan är öppen ända fram till tvärgatan Rosenlundsgatan/Rosenlundsplatsen. Boende och besökare kommer att kunna nå parkeringshuset "Rosenlund 1".

Klicka på bilden för större karta.

I samband med ledningsomläggningarna i området stängs parkeringsplatsen vid Rosenlundsplatsen av, med undantag för två platser reserverade för bilpoolen i området. 

Under februari-mars (etapp 2) är Rosenlundsgatan åter öppen för alla trafikslag som då leds igenom arbetsområdet. I månadsskiftet mars-april (etapp 3) är Rosenlundsgatan på nytt stängd för genomfartstrafik men öppen för gång och cykel.

Till slutet av april
Arbetet med ledningsomläggningarna i Rosenlund beräknas alltså i sin helhet pågå till den 30 april. 

Läs tidigare nyheter på Trafiken.nu om ledningsomläggningarna i Rosenlundområdet.