Rondellen norr om Falutorget är klar

Nu är den nya rondellen vid Falutorget/Gullbergs Strandgata klar. Arbetet inleddes i oktober 2017 för att förbättra trafikflödet i Gullbergsstrandsområdet.

Nu kan trafikanter i Gullbergsstrandsområdet glädjas åt att den nya rondellen vid korsningen Falutorget/Gullbergs Strandgata är klar. Med mycket trafik från Gullbergs Strandgata, Falutorget och Marieholmsgatan behövdes en ny trafiklösning komma till. Den permanenta rondellen började byggas i oktober 2017 för att förbättra framkomligheten i Gullbergsstrandsområdet. 

Försämrat trafikflöde
Att trafiksituationen blev ansträngd i Gullbergsstrandsområdet var för att påfartsrampen vid Stadstjänaregatan E45 i östlig riktning stängdes i november 2016. Trafiken hänvisades till Bergslagsgatan/Partihandelsgatan, men det var få som hittade dit. I stället valde många att köra via Gullbergsstrandsgatan och Falutorget och eftersom Marieholmsgatan samtidigt var avstängd försämrades trafikflödet.

Tillfällig rondell
Som en första åtgärd byggdes en tillfällig rondell före julen 2016. Anledningen till att man inte byggde den permanenta rondellen direkt berodde på att ledningsarbeten skulle utföras i området.