Nordreälvbron får busskörfält

Under våren inleds omfattande arbeten på Nordreälvbron. Busskörfält ska anläggas, bron ska renoveras och klaffarna ska bort.

Arbetet med att anlägga busskörfält mellan Kungälv och Göteborg har pågått sedan augusti förra året, och i december togs den senast byggda etappen mellan Jordfallsmotet och Rödbomotet i bruk. Närmast på tur står nu att bygga busskörfält på Nordreälvbron, vilka sedan ska ansluta till Kungälvs resecentrum.

Det innebär att när allt färdigt så kommer bussarna att ha egna körfält i bägge riktningar på E6 hela vägen mellan Kungälv och Göteborg. 

Inleds i vår
Byggnationen med busskörfälten på bron inleds under våren, och parallellt med detta arbete ska den 50 år gamla bron rustas upp ordentligt plus att klaffarna ska monteras bort. 

Den grundliga renoveringen innebär bland annat att bron kommer att få ny asfalt, nya tysta fogar, ny belysning och nya räcken.

Arbetet på Nordreälvbron kommer att pågå fram till hösten 2019. 

Sänkt hastighet
Under byggnationen kommer två körfält att vid högtrafik hållas öppna i vardera riktning, för att på så sätt skapa en så god framkomlighet som möjligt. Körfälten kommer att smalna av något, samtidigt som hastigheten sänks. 

Ytterligare detaljer om exakt byggstart för arbetet samt hur byggnationen ska genomföras kommer inom kort.