Så blir Delsjövägens avstängning

Den 25 februari 2019 är planerat startdatum för Delsjövägens avstängning. Räkna med stor påverkan på trafiken.

Som tidigare meddelats måste Delsjövägen stängas av ett antal månader under det kommande året. Konkret innebär detta att vägen stängs av för biltrafik mellan Skårsgatan och Storagårdsgatan.

Se karta nedan:

Orsaken till avstängningen är framförallt att en sträcka av vägen måste stabiliseras för att kunna bära upp bland annat ersättningsbussar. Dessutom ska pendelcykelbanor och en rondell byggas.

Startar 25 februari
Avstängningen är planerad att inledas den 25 februari och väntas pågå till hösten 2019. Någon exakt sluttid för avstängningen är ännu inte fastställd, utan beror på hur arbetet fortskrider. Nämnas bör att arbetet sker i ett område med svåra markförhållanden.

Gående och cyklister kommer att kunna ta sig fram som vanligt under tiden som avstängningen pågår, men för boende i området och övriga trafikanter får avstängningen stora konsekvenser.

Kör runt – inte igenom!
Här är några viktiga punkter att tänka på:

- Eftersom det inte går att använda Delsjövägen som genomfartsväg mellan Sankt Sigfrids Plan och Munkebäck (och omvänt) måste bilister välja andra vägar. De alternativa genomfartsvägar som finns i området är framförallt Danska Vägen och Kärralundsgatan eller Redbergsplatsen/Härlandavägen.

- Eftersom trafiken riskerar att öka på nämnda vägar är det klokast att du som bilist i möjligaste mån undviker att köra in i området om du inte måste. Du som inte har området som målpunkt utan istället kommer körande från exempelvis Mölndal/Kungsbacka och ska mot Partille/Alingsås (eller omvänt) sparar högst sannolikt både tid, bränsle och miljö på att istället köra runt området på E6/E20.

Skårsgatan påverkas
Här är några ytterligare detaljer att tänka på: 

- Infarten till Skårsgatan från Delsjövägen stängs. Istället blir Skårsgatan enkelriktad ut mot Delsjövägen. För boende i området gäller det alltså att ha detta i åtanke när man behöver använda bilen.

- Storagårdsgatan påverkas inte av avstängningen. Denna gata går alltså fortfarande att nå från Delsjövägen. 

- Framkomligheten vid arbetsområdena utanför själva avstängningssträckan påverkas inte. Här kan du som bilist alltså fortfarande köra. 

Mer information om Delsjövägens avstängning hittar du på projektets hemsida.