ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Körfält i Gullbergsmotet öppnas upp igen

Foto: Trafik Göteborg

Från den 13 december är två körfält åter öppna på E45 genom Gullbergsmotet i riktning mot Karlstad.

Fordonstrafiken på E45 i riktning mot Karlstad har sedan en tid tillbaka fått samsas i ett körfält genom Gullbergsmotet. Under tidig morgon den 13 december öppnas det stängda körfältet upp, vilket innebär att det åter blir fyra körfält genom motet, två i vardera riktning. Den här trafiklösningen beräknas kvarstå fram till våren 2019.

Förberedande arbeten
Vardagarna före trafikomläggningen utförs förberedande arbeten i Gullbergsmotet mellan klockan 09:00 och 15:00. Arbetena påverkar inte framkomligheten, men trafiken kommer att behöva sänka hastigheten förbi arbetsplatsen. Tänk därför på att vara extra vaksam och hålla avståndet.

Därför byggs Gullbergsmotet om
Orsaken till trafikförändringarna i området är att Gullbergsmotet ska byggas om. Detta för att förbättra trafikflödet i området och för att göra en anpassning till byggnationen av Marieholmstunneln.

Arbetena i Gullbergsmotet beräknas vara klara sommaren 2019.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.