Avfart till Lundbyleden ändras

Från och med veckan före jul måste trafikanter på E6 norrifrån mot Lundbyleden svänga av tidigare än idag. Var därför extra vaksam.

I cirka ett år har trafiken på E6 norrifrån mot Lundbyleden/väg 155 Öckerö letts om. I praktiken har det inneburit att fordonstrafiken har fått köra ytterligare en sträcka på E6 i södergående riktning, mot Tingstadstunneln, för att sedan svänga höger upp mot Brunnsbomotet.

Vanlig körväg igen
Nu ska det dock bli som vanligt igen. Omläggningen av Lundbyleden till dess normalläge sker antingen natten 19-20 eller 20-21 december mellan klockan 21:00 och 06:00. Som trafikant bör du vara uppmärksam på att du måste svänga av från E6 mot Lundbyleden i ett tidigare skede än idag. Var extra vaksam och följ orange vägvisning.

I samband med att trafiken på E6 norrifrån mot Lundbyleden läggs tillbaka till sitt vanliga läge stängs körfältet på den nuvarande omledningsvägen. Detta innebär att om du missar att svänga av mot Lundbyleden vid Tingstadsmotet så hamnar du i Tingstadstunneln.

Gång och cykel på nya Tingstadsbron
Mellan den 19 och 21 december öppnas även Tingstadsbron upp för gång- och cykeltrafik som ska ta sig över E6 vid Tingstadsmotet. Därmed slipper gående och cyklister att fortsättningsvis använda den tillfälliga omledningsvägen. Under hösten 2019 beräknas Tingstadsbron öppna för fordonstrafik.

Trafikomläggningen sker i fyra steg
Vid Tingstadsmotet arbetar Marieholmsförbindelsen med att ansluta befintligt vägnät med Marieholmstunneln. Trafiken på E6 och Lundbyleden kommer att läggas tillbaka till sitt normala läge i fyra steg fram till hösten 2019, där Lundbyleden är först ut.

Läs mer om Marieholmsförbindelsens arbeten vid Tingstadsmotet