Nattjoggning och båtmässa

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Midnattsloppet i centrala Göteborg och Marstrand Boat Show är två av de evenemang som kan komma att påverka trafiken den kommande perioden. Här är hela listan i datumordning: 

Tors-sön 23-25 augusti: Oktoberfestivalen / Frihamnen 
Öl- och matfesten Oktoberfestivalen arrangeras i Frihamnen under tre dagar. Öppettider torsdag 16:00-24:00, fredag 16:00-01:00 och lördag 14:00-01:00. 

Fredag den 24 augusti: Union Carbide Productions / Liseberg
Ebbot Lundberg återförenas med sitt första band Union Carbide Productions. Klockan 21:00 intar bandet Stora Scenen på Liseberg.

Fre-sön 24-26 augusti: Marstrand Boat Show / Marstrand
Hundratals båtar och ett 60-tal utställare samsas om besökarnas uppmärksamhet under båtmässan på Marstrand. Öppettider fre-lör 10:00-18:00 och söndag 10:00-16:00. Du som behöver ta bilen ut till Marstrand bör vara beredd på att arbeten pågår vid den västra sidan av Kungälvsmotet, vilket kan påverka framkomligheten i trafiken.  

Lördag den 25 augusti: Midnattsloppet / Göteborgs centrum 
Det som enligt arrangörerna är Sveriges största 10 km-lopp för motionärer har i år både start och mål på Ullevi. Första starten är klockan 21:30 och sluttid för sista löparen i mål är klockan 24:00.

Löparna springer i evenemangsområdet och i Gårda, där trafiken periodvis påverkas. Under tiden som loppet pågår är Valhallagatan och Levgrensvägen helt avstängda. Dessutom får Ullevigatan, Fabriksgatan och Åvägen begränsad framkomlighet. Gående och cyklister leds om längs bansträckningen under tiden som loppet pågår. 

Söndag den 26 augusti: BK Häcken / Bravida Arena 
Hisingslaget BK Häcken tar emot BP på Bravida Arena. Avspark klockan 15:00. 

Söndag den 26 augusti: Kevin Hart / Scandinavium 
Amerikanske skådespelaren och komikern Kevin Hart uppträder på Scandinavium. Showen startar klockan 19:30. 

Tisdag den 28 augusti: Öis / Gamla Ullevi
Nu är det dags för derby mellan Öis och Gais på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00. Vårderbyt i juni var välbesökt så räkna med mycket folk på och kring arenan. 

Torsdag den 30 augusti: VM-kval damer / Gamla Ullevi
Sveriges damlandslag spelar VM-kvalmatch mot Ukraina på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 18:45.