Musikfestival och stafettävling

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Musikfestival på Bananpiren och stafettävling i Slottsskogen är två av de evenemang som kan komma att påverka trafiken den kommande perioden. Här är hela listan i datumordning: 

Fre-lör 31 aug-1 sep: Statement musikfestival / Bananpiren
Statement musikfestival är en tvådagarsfestival för kvinnor, ickebinära och transpersoner, som arrangeras på Bananpiren för första gången. Öppettider är fredag den 21 augusti mellan klockan 15:00 och 01:00 och lördag den 1 september mellan klockan 13:00 och 01:00. Besöksantalet beräknas till 6 500 per dag. 

Smidigast att ta sig till Bananpiren är att åka kollektivt. Närmaste hållplats till festivalområdet är Frihamnsporten. Gå in på Västtrafik för mer information.

Lördag den 1 september: Ö-festen / Ringön
Loppis, musik, försäljning av mat och dryck och mycket annat är att vänta under Ö-festen på Ringön. Arrangemanget beräknas pågå mellan klockan 12:00 och 18:00 på Järnmalmsgatan med start från Stenkolsgatan fram till Stålverksgatan. Festen väntas locka cirka 7 000 besökare.

Järnmalmsgatan stängs av för biltrafik mellan klockan 07:00 och 22:00. Smidigast att ta sig till Ö-festen är med kollektivtrafiken, då det inte finns någon parkering i området. Närmaste hållplats är Frihamnen, men även Hjalmar Brantingsplatsen och Frihamnsporten ligger på promenadavstånd. Gå in på Västtrafik för mer information.

Onsdag den 5 september: Stafesten för UNICEF / Slottsskogen
Den 5 september anordnas stafettävlingen Stafesten för UNICEF i Slottsskogen. De fem medlemmarna i laget springer 5 kilometer var där start och mål är framför Björngårdsvillan. Start är klockan 17:30 och sista deltagaren beräknas gå i mål klockan 20:30. Tänk på att det kan vara mycket folk i rörelse i och kring Slottsskogen innan, under och efter tävlingen. 

Fre-sön 7-9 september: Sy- och hantverksfestivalen / Svenska Mässan
Sy- och Hantverksfestivalen är Sveriges största mässa för sömnad, handarbete, smyckestillverkning och eget skapande. Arrangemanget äger rum i Svenska Mässan och beräknas locka tusentals besökare. Välj gärna att åka kollektivt, gå eller cykla. Du som behöver ta bilen hänvisas till parkeringsanläggningarna i Gårda. 

Fredag den 7 september: Säkert / Liseberg
Den svenska singer/songwritern Annika Norlin, som sjunger under artistnamnet Säkert!, intar Stora Scenen på Liseberg klockan 20:00. Tänk på att det kan vara mycket folk i rörelse kring Liseberg och Korsvägen. 

Lördag den 8 september: Redbergslids IK / Lisebergshallen
Redbergslids IK möter IK Sävehof i ett derby som också är säsongspremiär av Handbollsligan. Matchen spelas i Lisebergshallen med start klockan 16:00. 

Lördag den 8 september: Jubileumsloppet / Centrum-Älvsborgsbron-Norra Älvstranden 
Lördagen den 8 september är det dags för cirka 1 000 deltagare att springa Jubileumsloppet. Det är en milslång bana som startar vid Stena Danmarksterminalen och sträcker sig västerut längs den inre hamnen, upp över Älvsborgsbron och vidare österut till målet vid Lindholmen Science Park. 

Loppet startar klockan 14:00 och väntas pågå till cirka klockan 16:30. I nuläget är det oklart hur gående och cyklister över Älvsborgsbron kommer att påverkas av tävlingen. 

Lör-sön 8-9 september: Arrangemang i samband med valet
Snart är det dags för Sverige att gå till riksdagsval. Lördagen den 8 september har Sverigedemokraterna valmöte på Kungstorget mellan klockan 12:00 och 16:00. Partiledare Jimmie Åkesson talar klockan 14:00-14:45. Tänk på att det kan vara mycket folk i rörelse kring Kungstorget under eftermiddagen. 

Samma dag har Socialdemokraterna valfinal på Götaplatsen mellan klockan 12:00 och 20:00, dit 10 000 besökare väntas komma. Räkna därför med begränsad framkomlighet i området. Gå in på Västtrafik för mer information om kollektivtrafiken. 

Under valdagen den 9 september kan framkomligheten påverkas på olika platser i Göteborg på grund av eventuella demonstrationer. 

Söndag den 9 september: Öis / Gamla Ullevi
Örgryte IS möter Östers IF på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 17:30. Tänk på att det kan vara mycket folk i rörelse kring arenan innan och efter matchen.