Fortsatt arbete med cykelbanor

Arbetet med att bredda cykelbanan längs Munkebäcksgatan, Härlandavägen och Torpagatan fortsätter. Under byggtid råder begränsad framkomlighet.

Sedan en tid tillbaka har arbetet med att bredda cykelbanorna i Härlanda, Kålltorp och Örgryte pågått. Från början av september fortsätter arbetet på delar av Munkebäcksgatan, Härlandavägen och Torpagatan (se karta nedan).

Klicka för större karta:

Begränsad framkomlighet
Under byggtid råder begränsad framkomlighet i området. På Härlandavägen leds cyklister om på lokalgator och fordonstrafiken får på vissa sträckor samsas i ett körfält. Qvidingsgatan stängs av för genomfartstrafik under en period, som gör att anslutningen till Torpagatan försvinner. 

Etappvis påverkas också de p-platser som ligger längs med cykelbanan på Munkebäcksgatan och Härlandavägen. 

Omvandlas till pendelcykelstråk
Arbetet med att bredda cykelbanorna i östra Göteborg ingår i satsningen på pendelcykelstråk, som ska öka framkomligheten och säkerheten för cyklister. Pendlingscykelnätet kännetecknas av breda cykelbanor som gör att cyklister som kör fortare kan passera de som kör långsammare på ett säkert sätt. Det finns även så kallade cykelöverfarter i korsningar utan trafiksignaler och god separering mot fotgängare.