Trafikpåverkan på E20 april-maj

Trafiken på E20 mellan Munkebäcks- och Ånäsmotet påverkas kvälls- och nattetid från och med 17 april, då nya in- och utfarter för Olskroken planskildhet börjar att byggas.

Natten till tisdagen den 17 april startar arbetet med att bygga nya in- och utfarter längs med E20 för byggtrafiken till och från byggnationen av Olskroken planskildhet. In- och utfarterna byggs mellan E20 och järnvägsspåren, bland annat i höjd med Malmsjögatan.

Påverkan kvälls- och nattetid
Arbetet ska pågå vardagar dag- och nattetid i cirka fem veckor. Under denna tid kommer framkomligheten på E20 mellan Munkebäcks- och Ånäsmotet i riktning mot centrum att påverkas såväl dagtid som kvälls- och nattetid. 

Närmare bestämt gäller att vardagar mellan klockan 21:00 och 06:00 så kommer en del av busskörfältet på E20 samt ett bilkörfält i riktning mot centrum att tas i anspråk. Vardagar mellan klockan 09:00 och 15:00 kan busskörfältet också komma att påverkas. 

När det gäller bilkörfältet väntas det påverkas endast under den första veckan av arbetsperioden.

Fortsätter under året
Dagtid sker arbeten även inom arbetsområdet för in- och utfarterna, vilket dock inte påverkar trafiken.

Byggnationen av de nya in- och utfarterna längs med E20 kommer att fortsätta senare under 2018. Mer information om detta kommer längre fram.

Pålningsarbeten inleds 
Parallellt med de nya in- och utfarterna inleds pålningsarbeten vid Malmsjögatan. Arbetena görs för att förstärka marken inför den framtida byggnationen vid Malmsjögatan och inleds vecka 15.

Dessa arbeten pågår fram till juni och sker dagtid. Störningar i form av buller väntas förekomma.

Karta över arbetsområdena: