Manifestation påverkar trafiken i city

På grund av en manifestation onsdag eftermiddag för Israels 70-årsdag kommer trafiken i centrum att påverkas.

Manifestationen äger rum  idag onsdag den 18 april på Gustaf Adolfs Torg där man enligt Vänskapsförbundet Sverige-Israel samlas klockan 17:00. Efter tal av olika företrädare, där 70-årsdagen av Israels bildande kommer att uppmärksammas, avgår en marsch till Harry Hjörnes Plats. 

Arrangörerna uppger att manifestationen i sin helhet har tillstånd att pågå klockan 17:00-20:00, men exakt hur och var framkomligheten i trafiken kommer att påverkas är osäkert. 

Strax före och under tiden som samlingen sker på Gustaf Adolfs Torg kan trafiken i närområdet komma att påverkas i form av förseningar och omledningar. Likadant gäller under tiden som marschen mot Harry Hjörnes Plats pågår. 

Räkna därför med att trafiken på Norra Hamngatan kan komma att stängas av under tiden som samlingen på Gustaf Adolfs Torg pågår, och att trafiken i Brunnsparken och på Östra Hamngatan kan komma att påverkas då marschen pågår. 

Du som tänker passera dessa områden med kollektivtrafik under ovan angivna tider gör därför klokt i att som alltid hålla kollen på Västtrafiks hemsida