Påsken är en storhelg och därmed också en av de helger då många är ute på vägarna. Ta det lugnt i trafiken och planera din resa.

Påsken är en stor resehelg och med mycket trafik på vägarna kan resor som brukar ta en viss tid ta längre tid än planerat. Starta därför din resa i god tid och var utvilad. Välj gärna vägar med mitträcken eller med trafiksäkerhetskameror som i regel är säkrare vägar. Kom också ihåg att hålla avståndet till bilen framför dig och att ta regelbundna pauser.

Tänk också på att det på många platser i landet fortfarande kan råda vinterväglag. Regler för vad som gäller för vinterdäck och dubbdäck finns hos Transportstyrelsen.

Du som vill ha ytterligare information hittar några nyttiga länkar uppe till höger, som bland annat går till en karta över trafikintensiva vägar och en karta över mötesfria vägar.

Under påskhelgen genomförs flera stora spårarbeten då inte lika många arbetspendlar med tåg. Reser du med tåg är det bra att vara uppmärksammad på om din resa berörs då ersättningsbussar inte alltid följer ordinarie tågtidtabell. Resan kan även ta lite längre tid en vanligt. Kontakta ditt tågbolag för att se hur din resa påverkas.