Kommande vecka stängs två tunnlar i Göteborg växelvis av kvällar och nätter. Nedsatt framkomlighet gäller.

Tunnlarna som i vecka 28 berörs av installationsarbeten är Götatunneln och Lundbytunneln. Ett tunnelrör i taget stängs av för arbete och trafiken leds om med hjälp av orange skyltning. Arbetet sker enligt följande schema:

Lundbytunneln
Måndagen den 10 juli klockan 20.00 till tisdagen den 11 juli klockan 05.30 utförs arbete i det södra röret, det vill säga i riktning mot centrum. Under tiden som röret är stängt och arbetet pågår leds trafiken om via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan.

Tisdagen den 11 juli klockan 20.00 till onsdagen den 12 juli klockan 05.30 utförs arbete i det norra röret, det vill säga i riktning mot Älvsborgsbron och Torslanda, som då är stängt för trafik. Under tiden som arbetet pågår leds trafiken om via det södra röret.

Götatunneln
Onsdagen den 12 juli klockan 21.00 till torsdagen den 13 juli klockan 05.30 utförs arbete i det södra röret, det vill säga riktning mot Lilla Bommen. Det södra röret är då stängt och trafiken leds om på lokala gator.

Torsdagen den 13 juli klockan 21.00 till fredagen den 14 juli klockan 05.30 utförs arbete i det norra röret, det vill säga i riktning mot Järntorget, som då är stängt för trafik. Även här gäller att trafiken leds om på lokala gator.

Nedsatt framkomlighet gäller när respektive tunnelrör är stängt, så var ute i god tid om du ska färdas genom någon av ovan nämnda tunnlar vid de aktuella tidpunkterna.