I veckan sätter Göteborgs Kulturkalas sin prägel på staden. Den 16-20 augusti förvandlas gator och torg till festplatser, vilket påverkar framkomligheten i centrum.

Från och med onsdagen den 16 augusti till söndagen den 20 augusti bjuder Göteborgs Kulturkalas på hundratals aktiviteter för alla åldrar och smaker. Gator och torg blir till scener och marknadsplatser, där både göteborgare och icke-göteborgare kan njuta av allt från musik, karneval, cirkus och gatuteater till film, dans och mat från hela världen.

Avstängt kring Götaplatsen
På Götaplatsen arrangeras dagligen större konserter, då själva Götaplatsen samt intilliggande gator stängs av för biltrafik och kollektivtrafiken får ändrad sträckning. Följande avstängningstider gäller för arrangemangen på Götaplatsen (tiderna är preliminära):

Onsdagen den 16 augusti:
- Klockan 17.30-23.30 stängs delar av Engelbrektsgatan, Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn av.

Torsdagen den 17 augusti:
- Klockan 17.30-23.30 stängs delar av Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn av.

Fredagen den 18 augusti:
- Klockan 20.00-23.15 stängs delar av Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn av.

Lördagen den 19 augusti:
- Klockan 21.00-23.15 stängs delar av Engelbrektsgatan, Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn av.

Söndagen den 20 augusti:
- Klockan 13.00-19.00 stängs delar av Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn av.

Karneval på Avenyn
På söndagen den 20 augusti går dessutom Hammarkullekarnevalen från Götaplatsen till Kungstorget via Avenyn, vilket innebär att trafiken stängs av längs karnevalssträckan klockan 13.00-15.30.

Avstängda p-platser
Kulturkalaset innebär också en del andra avstängningar när det gäller parkeringsplatser och gatutrafik, närmare bestämt följande:

- Den 9-27 augusti är Kungstorget stängt för parkering.
- Den 12-22 augusti är Basargatan stängd för både parkering och trafik.
- Den 14-21 augusti är Stora Teaterns parkering stängd.
- Den 10-22 augusti är Stenhammarsgatan stängd.

På kartan nedan ser du mer i detalj hur Göteborgs centrum påverkas av Kulturkalaset (klickan på bilden för en större karta):

 

Ett klokt råd är att undvika att ta bilen till centrum under de närmaste veckorna, inte minst med tanke på att EM i ridsport arrangeras den 21-27 augusti och många av stadens parkeringsplatser är avstängda på grund av tävlingarna. Mer detaljer om hur EM i ridsport påverkar tillgången till parkeringsplatser i centrum hittar du här.