Förutom Partille Cup händer mycket annat framöver med potential att påverka Göteborgstrafiken, däribland Världsungdomsspelen i friidrott.

Handbollsungdomar dominerar staden den kommande veckan, men också följande evenemang kan vara bra att känna till för dig som rör dig i trafiken: 

30 juni–2 juli: Ullevi / Världsungdomsspelen
Fredagen den 30 juni till söndagen den 2 juli arrangeras Världsungdomsspelen på Ullevi, ett arrangemang som har vuxit stort sedan starten 1996 och idag är Nordens största ungdomstävling i friidrott. Cirka 3 500 deltagare från 22 nationer och 360 föreningar deltar i årets tävling, där nästan hälften av de tävlande kommer från utlandet. 

Du som behöver ta bilen till området kring Ullevi i helgen väljer med fördel någon av parkeringsanläggningarna i Gårda. Med hjälp av Parkeringsbolagets parkeringsapp Parkering Göteborg kan du snabbt hitta tillgängliga parkeringsplatser och enkelt betala för din parkering.

30 juni: Trädgårdsföreningen / Laleh 
Populära artisten Laleh uppträder i Trädgårdsföreningen fredagen den 30 juni. Parken stänger för besökare klockan 17.00, varpå insläppet till konserten inleds klockan 18.00 och konserten startar klockan 21.00.

30 juni–3 juli: Halmstad / Tall Ships Races 
Halmstad är starthamn i år för den internationella havskappseglingen The Tall Ships Races 2017. Under helgen ligger ett femtiotal fartyg förtöjda i hamnen, öppna för besök ombord. Dessutom bjuds på massor av aktiviteter, matupplevelser och livemusik från tre scener.

Cirka 400 000 besökare väntas till evenemanget, dit många tar sig kollektivt och rör sig kring Halmstads centralstation. Du som reser kollektivt uppmanas att följa lokal skyltning för att ta dig på säkrast möjliga sätt från centralstationen till evenemangsområdet.

3-8 juli: Marstrand / Match Cup Sweden 
Den årliga seglingstävlingen Match Cup Sweden i farvattnen vid Marstrand inleds måndagen den 3 juli och avslutas lördagen den 8 juli. Tusentals åskådare brukar ta sig ut till ön, av vilka många färdas med bil på väg 168. Du som kör på denna väg uppmanas därför att ta det försiktigt i trafiken. 

Med tanke på att det är trångt på vägarna och dessutom begränsat med parkeringsplatser på Koön vid Marstrand är det en klok idé att resa kollektivt ut till seglingstävlingarna. Västtrafik förstärker trafiken ut till Marstrand under veckan, och på Västtrafiks hemsida hittar du som vanligt all information du behöver. 

3 juli: Bravida Arena / fotboll
Allsvenskan startar igång igen och måndagen den 3 juli klockan 19.00 tar BK Häcken emot Hammarby IF på Bravida Arena.

Lördagen den 8 juli klockan 18.00 har BK Häcken ytterligare en hemmamatch på Bravida Arena, den här gången mot Malmö FF.

5-9 juli: Lidköping / Power Big Meet 
Världens största utomhusträff för amerikanska bilar, Power Big Meet, arrangeras i år den 5-9 juli på Hovby flygfält cirka 2 km söder om Lidköping. Cirka 21 000 fordon och tiotusentals besökare väntas till arrangemanget, som kommer att påverka trafiken på E20, väg 44, väg 187 och väg 184 med risk för köbildning.