Göteborg laddar för Håkan Hellström-konserterna den 28-29 juli, men innan dess spelar Per Gessle i Trädgårdsföreningen och Liseberg gästas av flera stora artister.

Evenemangssommaren i Göteborg rullar på, här är några av de arrangemang i juli som kan komma att påverka trafiken: 

22 juli: Trädgårdsföreningen / Per Gessle
Frontfiguren från Gyllene Tider och Roxette är ute som soloartist på egen sommarturné och gästar Trädgårdsföreningen den 22 juli, dit storpublik väntas och trafiken i området kan komma att påverkas. På konsertdagen stänger parken klockan 15.00, varpå insläppet öppnar klockan 18.00 och konserten startar klockan 19.30.

23 juli: Gamla Ullevi / Allsvensk fotboll
Söndagen den 23 juli klockan 17.30 gästas IFK Göteborg av Örebro SK på Gamla Ullevi.

24 juli: Gamla Ullevi / Superettan-fotboll
Måndagen den 24 juli klockan 19.00 tar GAIS emot Östers IF på Gamla Ullevi.

Juli: Liseberg / Stora Scenen
Förutom att den TV-sända allsångs-showen Lotta på Liseberg lockar storpublik till Stora Scenen på Liseberg gästas nöjesparken av flera andra artister under juli månad, närmare bestämt följande:
- 14 juli: Peg Parnevik
- 21 juli: Henrik Berggren
- 22 juli: Mary J. Blige
- 26 juli: Alice Cooper
- 27 juli: Hellacopters

28-29 juli: Ullevi / Håkan Hellström
Fredagen den 28 juli och lördagen den 29 juli uppträder Göteborgssonen Håkan Hellström återigen på Ullevi. Storpublik väntas till de bägge konserterna, så du som behöver ta bilen till eller förbi Ullevi-området bör tänka på att mycket folk är i omlopp under fredagen och lördagen.

Från torsdagen den 27 juli klockan 08.00 till söndagen den 30 juli klockan 06.00 är Levgrensvägen avstängd för fordonstrafik. Vägen är öppen för gående och cyklister, men nedsatt framkomlighet gäller.

Vid konsertslut den 28 och 29 juli stängs området runt Skånegatan av mellan Engelbrektsgatan och Ullevigatan för fordonstrafik. Spårvagnstrafiken går dock som vanligt.

Ullevigaraget har öppet under konserthelgen, dock endast med in- och utfart från Ullevigatan. För dig som behöver ta bilen till konserten finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda. Ett klokt val är att ladda ned appen Parkering Göteborg, där du snabbt och lätt hittar information om tillgängliga parkeringsplatser.

Du som tänker åka tåg till Göteborg för att gå på någon av Håkan Hellström-konserterna bör notera att det från och med den 23 juli till den 10 augusti är begränsad framkomlighet till och från Göteborg central. Vissa tåg är ersatta med buss hela eller delar av sträckan och bussar avgår enligt särskild tidtabell. Mer information om ersättningsbussar hittar du på Västtrafiks hemsida.