Måndagen den 21 augusti startar den stora hästfesten EM i ridsport. Redan nu märks förberedelserna i form av bland annat färre parkeringsplatser i centrum.

Den 21-27 augusti förvandlas Göteborg till en arena för hästeliten när EM i ridsport kommer till stan. Under en händelserik vecka kommer tävlingar och aktiviteter att pågå på Ullevi, Heden och i Slottsskogen. Själva tävlingarna blir i de fyra olika disciplinerna hoppning, dressyr, fyrspannskörning och paradressyr.

Klicka på bilden för en större karta:

Avstängda parkeringsplatser
Redan under juli månad började evenemanget etablera sig, något som inte minst har märkts när det gäller tillgången på antalet parkeringsplatser i centrum – framförallt på Heden. Följande gäller ifråga om avstängda parkeringsplatser:

- Den 7 augusti till den 3 september är de parkeringplatser på Heden som nås via infarten från Parkgatan avstängda.
- Den 10-31 augusti är de parkeringsplatser på Heden som nås via infarten från Sten Sturegatan avstängda.
- Den 10-30 augusti är Valhallas parkeringsytor avstängda.
- Från den 17 augusti klockan 06.00 till den 28 augusti klockan 06.00 är Ullevigaraget avstängt.

Fler avstängningar
Förutom att ett antal parkeringsplatser i centrum försvinner i samband med evenemanget stängs även en del gator och cykelbanor av, närmare bestämt följande: 

- Den 18-27 augusti är Levgrensvägen avstängd för all trafik mellan Skånegatan och Åvägen.
- Den 18-28 augusti är cykelbanan mellan Valhallagatan och Ågrändsbron avstängd.
- Den 23-27 augusti är Bohusgatans norra körfält avstängt vissa tider (företrädesvis 07.00-19.00). Hemtjänst, övrig samhällsservice samt leveranser till fastigheter kommer dock att fungera som vanligt.
- Den 18-27 augusti är gång- och cykelbanan längs Mölndalsån (Burgårdens Gångväg) avstängd.
- Den 16-28 augusti påverkas Åby Parkering.
- Under tiden som evenemanget varar kommer det periodvis vara mycket transportfordon på Valhallagatan och runt evenemangsstråket.
- I samband med evenemanget kommer dessutom cykelbanan över Heden att vara avstängd. 

Maratontävling i Allén
Dessutom kan vi redan nu flagga för att det lördagen den 26 augusti kommer att genomföras ett maraton i fyrspannskörning från Heden till Slottsskogen, något som kommer att ha stor påverkan på framkomligheten längs bansträckningen. Håll utkik i kommande utskick från oss på trafiken.nu eller läs mer på evenemangets egen hemsida.

Behöver du parkera i området där EM i ridsport arrangeras kan du med fördel ladda ned Parkeringsbolagets parkeringsapp Parkering Göteborg för att snabbt och lätt hitta tillgängliga parkeringsplatser.