EM i ridsport närmar sig

Foto: Richard Juilliart/FEI

Måndagen den 21 augusti startar den stora hästfesten EM i ridsport. Redan nu märks förberedelserna i form av bland annat färre parkeringsplatser i centrum.

Den 21-27 augusti förvandlas Göteborg till en arena för hästeliten när EM i ridsport kommer till stan. Under en händelserik vecka kommer tävlingar och aktiviteter att pågå på Ullevi, Heden och i Slottsskogen. Själva tävlingarna blir i de fyra olika disciplinerna hoppning, dressyr, fyrspannskörning och paradressyr.

Klicka på bilden för en större karta:

Avstängda parkeringsplatser
Redan under juli månad började evenemanget etablera sig, något som inte minst har märkts när det gäller tillgången på antalet parkeringsplatser i centrum – framförallt på Heden. Följande gäller ifråga om avstängda parkeringsplatser:

- Den 7 augusti till den 3 september är de parkeringplatser på Heden som nås via infarten från Parkgatan avstängda.
- Den 10-31 augusti är de parkeringsplatser på Heden som nås via infarten från Sten Sturegatan avstängda.
- Den 10-30 augusti är Valhallas parkeringsytor avstängda.
- Från den 17 augusti klockan 06.00 till den 28 augusti klockan 06.00 är Ullevigaraget avstängt.

Fler avstängningar
Förutom att ett antal parkeringsplatser i centrum försvinner i samband med evenemanget stängs även en del gator och cykelbanor av, närmare bestämt följande: 

- Den 18-27 augusti är Levgrensvägen avstängd för all trafik mellan Skånegatan och Åvägen.
- Den 18-28 augusti är cykelbanan mellan Valhallagatan och Ågrändsbron avstängd.
- Den 23-27 augusti är Bohusgatans norra körfält avstängt vissa tider (företrädesvis 07.00-19.00). Hemtjänst, övrig samhällsservice samt leveranser till fastigheter kommer dock att fungera som vanligt.
- Den 18-27 augusti är gång- och cykelbanan längs Mölndalsån (Burgårdens Gångväg) avstängd.
- Den 16-28 augusti påverkas Åby Parkering.
- Under tiden som evenemanget varar kommer det periodvis vara mycket transportfordon på Valhallagatan och runt evenemangsstråket.
- I samband med evenemanget kommer dessutom cykelbanan över Heden att vara avstängd. 

Maratontävling i Allén
Dessutom kan vi redan nu flagga för att det lördagen den 26 augusti kommer att genomföras ett maraton i fyrspannskörning från Heden till Slottsskogen, något som kommer att ha stor påverkan på framkomligheten längs bansträckningen. Håll utkik i kommande utskick från oss på trafiken.nu eller läs mer på evenemangets egen hemsida.

Behöver du parkera i området där EM i ridsport arrangeras kan du med fördel ladda ned Parkeringsbolagets parkeringsapp Parkering Göteborg för att snabbt och lätt hitta tillgängliga parkeringsplatser.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.